Osumnjičen jer je u Vratišincu maskiran nožem prijetio prodavačici i uzeo novac, ukrao teretnjak, krađe u Prelogu i Nedelišću

U utorak, 15. svibnja oko 13.45 sati u Vratišincu, Ulici dr. Vinka Žganca, nepoznati maskirani počinitelj je držeći u ruci nož ušao u trgovinu mješovitom robom i od zaposlenice zatražio novac. Nakon što mu je novac predan počinitelj se udaljio u nepoznatom smjeru.

U događaju zaposlenica nije zadobila ozlijede, dok će se materijalna šteta utvrditi naknadno po zaprimanju odštetnog zahtijeva.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su maloljetnik s područja Međimurske županije i dvojica mladića, 22 i 23-godišnjaci s područja grada Murskog Središća, u utorak, 15. svibnja oko 13.45 sati u Vratišincu, u Ulici dr. Vinka Žganca, počinili kazneno djelo razbojništvo.

Ukradeni novac, nekoliko tisuća kuna, pronađeno je i biti će vraćeno zaposlenicima trgovine.

Prema maloljetniku i protiv dvojice mladića dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

Sva trojica u zakonskom roku predana su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

U noći s 15. na 16. svibnja u Čakovcu, u Zelenoj ulici, nepoznati počinitelj u ograđenom dvorištu privatnog poduzeća provalio je u poslovnu zgradu odakle je ukrao novac. Potom je pronašao ključeve teretnog automobila parkiranog u krugu poduzeća s kojim se odvezao u nepoznatom smjeru.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna.

U jutarnjim satima 16. svibnja, u Prelogu, Ulici kralja Zvonimira, pronađeno je ukradeno vozilo te je vraćeno odgovornoj osobi poduzeća.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenih djela „teške krađe“ i „neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari“, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U srijedu, 16. svibnja poslije ponoći, u Prelogu, Ulici kralja Zvonimira, nepoznati počinitelji provalili su u objekt privatne trgovine odakle su ukrali novac i za odnošenje pripremili više komada motornih pila, trimera s opremom i aparat za zavarivanje. U odnošenju predmeta spriječeni su nailaskom policijskih službenika Policijske postaje Prelog te su se pobjegli u nepoznatom pravcu. Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

U noći s 15. na 16. svibnja u Nedelišću, Ulici maršala Tita, nepoznati počinitelj provalio je u privatnu trgovinu odakle je ukrao više desetaka komada raznih naočala te tablet. Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)