U vožnju po Čakovcu s drogom

U petak, 25. lipnja u  23,56 sati u Čakovcu, Svetojelenska cesta po ophodnji prometne policije zaustavljen je vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 24-godišnjak s područja općine Pribislavec.

Kako je vozač pokazivao znakove prisutnosti opojnih sredstava u organizmu te se na zahtjev policijskih službenika odbio podvrći ispitivanju alkoholiziranosti te prisutnosti droga u organizmu i kako je prijetila opasnost da će ponoviti istovrsni prekršaj vozač je uhićen.

Prilikom pregleda osobe pronađena je jedna PVC vrećica u kojoj se nalazila droga marihuana težine 0,1 gram, jedna ručno motana cigareta tzv “Joint” ispunjena duhanom i zelenom biljnom materijom ukupne mase 0,8 g i jedna PVC vrećica ispunjena bijelom praškastom materijom te je preliminarnim testiranjem praškaste materije dobivena pozitivna reakcija na drogu kokain.

Droga je oduzeta, a vozaču je izdana naredba o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole te mu je izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kao i optužni prijedlog prekršajnom odjelu, općinskog suda zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

(PU međimurska, foto: ilustracija)