U Turčišću provalio u plovni bager, u Piškorovcu fizički napali policajca

Između 25. i 28. svibnja u Turčišću, nepoznati počinitelj je na šljunčari privatnog poduzeća provalio u plovni bager odakle nije ništa ukrao. Potom je provalio u kutiju za alat odakle je ukrao garnituru ključeva, razni alat i dijelove strojeva.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 U noći s 27. na 28. svibnja, u Piškorovcu, nasilnički su se u obitelji ponašali, 43 i 20-godišnjaci te 39-godišnjakinja sa šireg područja općine Mala Subotica.

Prilikom uhićenja 43 i 20-godišnjaka prišlo je dvoje maloljetnika s područja Međimurske županije te su fizički napali policijskog službenika koji je uhićivao 20-godišnjaka (naguravanjem, povlačenjem i ugrizima), nakon čega se ta osoba oslobodila. Naknadno su uhićeni 20-godišnjak i  maloljetnici.

Liječničkim pregledom utvrđeno je da su policijski službenik te 39-godišnjakinja i 43-godišnjak lakše ozlijeđeni, dok drugi sudionici nisu zadobili ozljede.

Provedena su kriminalistička istraživanja te se protiv 43 i 20-godišnjaka podnosi prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, dok se protiv dvoje maloljetnika podnosi kaznena prijava zbog „napada na službenu osobu“ nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)