U SVETOM MARTINU OPLJAČKAN SLOVENSKI AUTO – TIJEKOM VIKENDA 9 PROMETNIH NESREĆA

U subotu, 16. srpnja oko 17 sati i 45 minuta u Čakovcu, Ulici Bartola Kašića, nepoznati počinitelj ušao je u trgovini mješovitom robom te uz prijetnju hladnim oružjem od prodavačice zatražio novac. Nakon što mu je prodavačica otvorila registar kasu, počinitelj je iz nje ukrao novac, a potom s polica trgovine cigarete i prijenosni telefon. Nakon toga udaljio se u nepoznatom smjeru. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je kazneno djelo počinio 24-godišnjak s područja grada Čakovca.

Dio ukradenog novca i cigareta, kao i hladno oružje s kojim je počinjeno razbojništvo pronađeno je i oduzeto od  uhićenika.

U zakonskom roku uz kaznenu prijavu osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

 

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirano je ukupno pet kaznenih djela teške krađe.

U noći s 14. na 15. srpnja u Strelcu, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije lokalnog nogometnog kluba, odakle je ukrao razna alkoholna pića u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U noći s 15. na 16. srpnja u Lopatincu, Ulici Vladimira Nazora, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt, odakle je ukrao novac. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U noći sa 16. na 17. srpnja u Svetom Martinu na Muri, na parkiralištu u Dunajskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil slovenskih nacionalnih oznaka, odakle je ukrao torbu u kojoj se nalazila razna odjeća, naočale i mobiteli. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene, te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • – nepropisno skretanje – jedna prometna nesreća,
  • – nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,
  • – neprilagođena brzina – šest prometnih nesreća,
  • – ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod tri sudionika prometnih nesreća. Najveća, u koncentraciji od 2,44 promila, utvrđena je kod 46-godišnjeg vozača osobnog automobila, sudionika prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, koja se dogodila u nedjelju, 17. srpnja oko 13 sati i 30 minuta u Celinama, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)