U Strahonincu i Čakovcu vozači automobila pod utjecajem alkohola iznad 1,5 g/kg skrivili prometne nesreće

U prometnim nesrećama ozlijeđeni sudionici vozilima hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati

Prometna nesreća u Strahonincu

U petak, 9. veljače nešto prije 20 sati u Strahonincu dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 61-godišnji vozač automobila.

Spomenuti vozač pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,81 g/kg, upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Kalničkom ulicom te je na ravnom dijelu ceste u potpunosti automobilom sišao izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom udario u betonski stup niskonaponske mreže.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni vozač prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

Prometna nesreća kod nadvožnjaka u Čakovcu

U subotu, 10. veljače oko 20:30 sati u Čakovcu na raskrižju Zagrebačke i Kalničke ulice dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena 45-godišnja vozačica.

Pedesetšestogodišnji vozač pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,99 g/kg upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Zagrebačkom ulicom. Dolaskom do raskrižja s Kalničkom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, u zanošenju je ušao u raskrižje, a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom prometnicom. Uslijed opisane situacije prednjim dijelom vozila udario je u prednji bočni dio osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je Kalničkom ulicom upravljala 45-godišnja vozačica

Ozlijeđena vozačica vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje joj je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati. Nakon zaprimanja liječničke dokumentacije slijedi pravna kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost 56-godišnjeg vozača osobnog automobila).

Vozač koji je pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću, uhićen je i priveden u policijsku postaju te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola.

Zbog obavljanja očevida od 20:50 sati do 21:50 sati promet nadvožnjakom u Kalničkoj ulici bio je zatvoren za sav promet koji se odvijao okolnim ulicama.

(PU međimurska, foto: PUM)