U SITNICAMA POLICAJCI NAPADNUTI RUKAMA, PALICOM I KAMENJEM, OŠTEĆENO VOZILO

U petak, 16. lipnja u 14 sati i 20 minuta u Murskom Središću, Ulici Sitnice, 40-godišnji muškarac fizički je nasrnuo na policijskog službenika Policijske postaje Mursko Središće. Naime, prilikom postupanja prema dojavi o obiteljskom nasilju te izdvajanja nasilnika iz obitelji i potom njegova privođenja na kriminalističko istraživanje, rukom je udario policijskog službenika. Ujedno, tijekom opisanog događaja maloljetni član obitelji u kojoj se dogodilo nasilje, s palicom u ruci zaletio se prema policijskim službenicima, ali je u dovršenju napada spriječen od dijela okupljenih mještana. Nakon toga oštetio je službeno vozilo tako što je nogom udario u stražnji blatobran. Tijekom opisanog napada 40-godišnjak i maloljetnik vrijeđali su policijske službenike, dok je za sad nepoznati počinitelj kamenom pogodio policijskog službenika. Napadače su svladali policijski službenici uz primjenu sredstava prisile, te ih uhitili i priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim istraživanjem sumnja se da su počinili kazneno djelo napada na službenu osobu i prekršaj vrijeđanja policijskih službenika tijekom službenog postupanja (čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira). Ujedno, protiv 40-godišnjeg okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu zbog počinjenja prekršaja obiteljskog nasilja (čl. 4. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji).

Uz kaznenu prijavu 40-godišnji osumnjičenik predan je pritvorskom nadzorniku PU međimurske te mu je nakon saslušanja sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu, a na prijedlog nadležnog državnog odvjetnika, odredio istražni zatvor. Prema maloljetnom osumnjičeniku nadležnom državnom odvjetniku dostavit će se kaznena prijava. U opisanom događaju dvojica policijskim službenika lakše su ozlijeđena.

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od  čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojoj  je  49-godišnja vozačica osobnog automobila lakše ozlijeđena te četiri nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće,

– nepropisno mimoilaženje, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda nije utvrđena.

Proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet krađa i pet teških krađa, od kojih izdvajamo tešku krađu koja se dogodila u nedjelju, 18. lipnja u Peklenici. Nepoznati počinitelj u poslijepodnevnim satima u Ulici Živice, provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 70-godišnjaka, odakle je ukrao razni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa 17. na 18. lipnja (subota na nedjelju) od 23 do 5 sati proveli su aktivnosti iz akcije “Alkohol“.

 

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno šest prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– pet prekršaja upravljanja vozilima, dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0,5 do 1 promil – dva prekršaja,

– iznad 1 do 1,5 promila – jedan prekršaj,

– iznad 1,5 promila – dva prekršaja, te

– prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme dok je vozaču oduzeta vozačka dozvola.

Najveća  koncentracija  alkohola  od  2,6  promila  utvrđena je u nedjelju, 18. lipnja u 3 sata i 33 minute u Čakovcu, Ulici Franje Punčeca, kod 37-godišnjeg vozača osobnog automobila, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)