U Sitnicama pas mješanac zbog propuštenog nadzora vlasnika ugrizao dijete

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 39-godišnji vlasnik psa mješanca sankcioniran je novčanom kaznom u iznosu od 200 eura

Jučer, 11. listopada oko 13:30 sati u Murskom Središću, ulica Sitnice, pas mješanac uslijed nepažnje 39-godišnjeg vlasnika i propuštenog nadzora, istrčao je iz neograđenog dvorišta na ulicu te ugrizao dijete.

Ozlijeđenom djetetu pružena je liječnička pomoć u ordinaciji opće medicine kojom prilikom je utvrđeno kako je u opisanom događaju lakše ozlijeđeno.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 39-godišnji vlasnik psa sankcioniran je novčanom kaznom u iznosu od 200 eura. Ujedno, o događaju će se izvijestiti nadležna veterinarska inspekcija te komunalno redarstvo.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, upozoravamo građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Svoje ljubimce dužni su držati u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja. Ujedno, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i druge životinje.

(PU međimurska, foto: ilustracija)