U SITNICAMA ČISTILA PERAD I NOŽEM SE TEŠKO OZLIJEDILA – NOVOGODIŠNJE KRAĐE I NESREĆE

U subotu, 31. prosinca oko 10 sati u Murskom Središću, Ulici Sitnice dogodio se nesretan slučaj (samoozljeđivanje) u kojem je 44-godišnja mađarska državljanka teško ozlijeđena. Na staru godinu unesrećena je prilikom posjeta rodbini pomagala u čišćenju peradi. U jednom trenutku kuhinjski nož, kojim je rezala perad, zapeo je za kost. Uslijed napinjanja s ciljem da ga oslobodi, oštricu noža koja je bila okrenuta prema njenom tijelu, zabola je u trbuh.

Privatnim vozilom odmah je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je podvrgnuta hitnom operativnom zahvatu, nakon čega je zadržana na Odjelu intenzivne njege. O događaju dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su četiri krađe i pet teških krađa od kojih izdvajamo:

Krađe:

U noći s 30. na 31. prosinca u predjelu zvanom „Donje polje“, nedaleko Kotoribe,  nepoznati  počinitelj  iz  ograđenog  tora  ukrao  je  dvije  ovce  i  janje  te  time 50-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

U petak, 30. prosinca u večernjim satima u Orehovici, Ulici Nikole Tesle, nepoznati počinitelj iz stalka za bicikle ispred ugostiteljskog objekta ukrao je nezaključani bicikl s namontiranom dječjom sjedalicom te time 32-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Teške krađe:

U petak, 30. prosinca u poslijepodnevnim satima u Domašincu, Ulici Marka Kovača, nepoznati počinitelj provalio je u skladište disko kluba, odakle je ukrao razna alkoholna pića. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

 U noći s 31. prosinca na 1. siječnja u Ivanovcu, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao novac i razna alkoholna pića te time 43-godišnju vlasnicu oštetio za desetak tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dva vozača osobnih automobila lakše ozlijeđena te pet prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

-nepoštivanje prednosti, tri prometne nesreće,

-nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

-ostale greške, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva sudionika, a najveća od 2,22 promila izmjerena je kod 36-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je skrivio prometnu nesreću u petak, 30. prosinca oko 18 sati u Čakovcu, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)