U ranim jutarnjim satima prvog dana nove godine dogodilo se nekoliko prometnih nesreća

           

Na međimurskim prometnicama prvog dana nove godine evidentirane su četiri prometne nesreće te jedan nalet na divljač, koja je pretrčavala kolnik. Na sreću u tim događajima nije bilo ozlijeđenih sudionika, već je na vozilima, prometnoj infrastrukturi i okolnim objektima, nastala materijalna šteta.

Kako bi se izbjegle prometne nesreće u kojima, nažalost može doći i do stradavanja sudionika, vozačima savjetujemo da  brzinu kretanja vozila prilagode vremenskim prilikama i uvjetima na kolniku te da poštuju prometna pravila i propise.

           

            Izdvajamo dvije prometne nesreće.    

 

U petak 1. siječnja 2021. godine oko 4 sata i 30 minuta na državnoj cesti nedaleko Preloga, kod raskrižja (rotor) prema Otoku i Hrženici, dogodila se prometna nesreća u kojoj na sreću nije bilo ozlijeđenih sudionika.

Upravljajući Mercedesom C klase, čakovečkih registarskih oznaka, 34-godišnja vozačica brzinu kretanja nije prilagodila osobinama ceste (zavoj), stanju kolnika (mokar) te vidljivosti (noć). Prilikom ulaska u zavoj zbog neprilagođene brzine izletjela je automobilom izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udarila u smjerokazni stupić, a potom u nastavku kretanja i u drvo.

Nakon prometne nesreće vozačica i 38-godišnji suputnik napustili su mjesto događaja te su kasnije pronađeni na adresi prebivališta.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 34-godišnja vozačica sa šireg područja općine Sveta Marija, sankcionirana je izricanjem novčane kaznen u ukupnom iznosu od 4.500 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci. Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prekršajima, vozačici će se dodijeliti i šest negativnih prekršajnih bodova.

Druga nesreća dogodila se nešto kasnije, točnije oko 5 sati na državnoj cesti između Šenkovca i Mačkovca.

Upravljajući Audijem A6, čakovečkih registarskih oznaka, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta, 28-godišnji  vozač brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), stanju kolnika (mokar), vidljivosti (noć) te atmosferskim prilikama (magla). Izlaskom iz zavoja zbog neprilagođene brzine izletio je automobilom izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u betonski propusni most i kosinu cestovnog jarka, a potom se automobil višestruko prevrnuo.

Nakon prometne nesreće vozač je također, napustio mjesto događaja te je kasnije pronađen na adresi prebivališta.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 28-godišnji vozač s područja općine Pribislavec, sankcioniran je izricanjem novčane kaznen u ukupnom iznosu od 14.500 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od devet mjeseci. Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prekršajima, vozaču će se dodijeliti devet negativnih prekršajnih bodova.

(PU međimurska, foto: ilustracija)