U proteklih 24 sata evidentirano je devet krađa i dvije teške krađe – osumnjičen kradljivac kokoši

U proteklih 24 sata na području Policijske uprave međimurske evidentirano je devet krađa od čega šest krađa u kojima je procijenjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna te dvije teške krađe.

Izdvajamo krađu iz dvorišta kuće u Čakovcu.

Jučer, 16. srpnja 2019. godine oko podneva u Čakovcu, iz dvorišta obiteljske kuće u Ulici Ivane Brlić Mažuranić, nepoznati  počinitelj ukrao je inox sudoper s pripadajućom miješalicom za vodu, vlasništvo 55-godišnjakinje.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 47-godišnjak s područja općine Mala Subotica, počinio kazneno djelo krađe

Naime, sredinom mjeseca svibnja 2019. godine u Donjem Pustakovcu iz nezaključanog kokošinjca, vlasništvo 82-godišnjaka, ukrao je devet domaćih kokoši. Ujedno, iz dva nezaključana spremišta ukrao je dvije bakrene leđne šprice, stotinjak litara plavog dizela u PVC kanistrima, tridesetak metara trožilnog električnog kabla te nekoliko sjekira i PVC lopata za snijeg.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

(PU međimurska, foto: ilustracija)