Na prometnicama Međimurske županije evidentirano je šest prometnih nesreća

1) U četvrtak, 29. ožujka oko 20.50 sati u Draškovcu, u Draškovićevoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj 36-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1,97 grama po kilogramu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju kolnika, vidljivosti, atmosferskim prilikama i prometnoj situaciji tako da može pravovremeno zaustaviti vozilo ispred svake zapreke koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Zbog toga je u kočenju vozilom udario u 77-godišnju pješakinju koja je neoprezno prelazila kolnik s lijeve na desnu stranu i bez da je bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Vozilom hitne pomoći ozlijeđena pješakinja prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje joj je pružena liječnička pomoć, dok će težina ozljeda i kvalifikacija prometne nesreće biti naknadno utvrđeni.

Temeljem prekršajnog zakona 36-godišnjem vozaču određena je mjera smještaja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

2) U četvrtak, 29. ožujka oko 20.35 sati u Kotoribi, Kolodvorskoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj 34-godišnja vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka vozilo nije držala što bliže desnom rubu kolnika. Zbog toga je u  zavoju vozilom djelomično sišla izvan kolnika gdje je udarila u betonsko-metalnu ogradu kuće.

Vozilom hitne pomoći vozačica i dvoje putnika (djece) prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovcu gdje su zadržani na liječenju. Težina ozljeda i kvalifikacija prometne nesreće naknadno će se utvrđeni, javlja http://medjimurska.policija.hr, foto: PU međimurska)