U protekla 24 sata evidentirano sedam prometnih nesreća

Na području Policijske uprave međimurske u protekla 24 sata evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega šest prometnih nesreća s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća utvrđena je kod pet vozača.

Najveća koncentracija u količini od 2,00 g/kg utvrđena je kod 47-godišnje vozačice osobnog automobila s područja Grada Čakovca, koja je sudjelovala u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u ponedjeljak, 6. prosinca 2021. godine oko 12,50 sati u Čakovcu, u Preloškoj ulici, u kojoj se vozilom nije kretala što bliže desnom rubu kolnika.

Zbog toga je u zavoju vozilom prešla na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udarila osobni automobil s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 63-godišnja vozačica s područja Grada Čakovca.

U prometnoj nesreći vozačice nisu zadobile tjelesne ozljede.

Protiv 47-godišnje vozačice pokrenut je prekršajni postupak.

Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, a posebno da prilagode brzinu vožnje osobinama i stanju ceste, gustoći prometa, nailasku na raskrižje, da ne voze pod utjecajem alkohola, kao i drugih propisa čije kršenje uzrokuje prometne nesreće.

(PU međimurska foto: ilustracija)