U prometnoj nesreći u Selnici ozlijeđene tri osobe, ukupno šest nesreća tijekom proteklog vikenda

U subotu 17. ožujka oko 16,50 sati u Selnici, Čakovečkoj ulici, dogodila se  prometna nesreća u kojoj se vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 28-godišnjak s područja grada Murskog Središća, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 2,07 grama po kilogramu alkohola, nije kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika. Zbog toga je u zavoju djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 33-godišnjak s područja općine Štrigova. Uslijed udara osobni automobil s kojim je upravljao 28-godišnjak odbačen je izvan kolnika gdje je udario u betonsku ogradu dvorišta kuće.

Vozilom hitne medicinske pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su 28-godišnji vozač i putnici iz drugog vozila, dijete i 28-godišnjakinja s područja općine Podturen, za koje će tjelesne ozljede biti okvalificirane po zaprimanju bolničke prijave.

Zbog prometne nesreće i očevida, županijska cesta broj 2005 od Zebanca do raskrižja sa županijskom cestom broj 2006 u Selnici je bila zatvorena od 17 do 19 sata, a promet se odvijao obilaznim pravcima.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega jedna s ozlijeđenim osobama i pet s nastalom materijalnom štetom.

 

U prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama, koja se dogodila u Selnici, u subotu 17. ožujka oko 16,50 sati, 28-godišnji vozač osobnog automobila, 28-godišnja putnica te dijete zadobili su tjelesne ozljede koje će biti okvalificirane po zaprimanju bolničke prijave.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
  • nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,
  • vožnja na nedovoljnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod tri vozača.

Najveća, u količini od 2,83 grama po kilogramu utvrđena je kod 26-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u Čakovcu, u petak, 16. ožujka oko 21,20 sati, javlja http://medjimurska.policija.hr

(foto: T.T.,  ilustracija)