U prometnoj nesreći u Čakovcu teško ozlijeđena 76-godišnjakinja

Zbog nepoštivanja prednosti prolaska 19-godišnje vozačice u prednji bočni dio njenog Citroena C3, naletio je prednjim bočnim dijelom Renaulta, daruvarskih registarskih oznaka, 51-godišnji vozač

U petak, 5. veljače 2021. godine nešto prije 11 sati u Čakovcu, Zagrebačkoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 76-godišnja putnica u osobnom automobilu, dok je 19-godišnja vozačica spomenutog automobila lakše ozlijeđena.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 19-godišnja „mlada vozačica“ Citroena C3, čakovečkih registarskih oznaka, krećući se Zagrebačkom ulicom obavljala skretanje ulijevo, na parkiralište obližnje trgovine, a da pritom nije propustila vozilo koje joj je dolazilo iz suprotnog smjera i pritom zadržavalo smjer kretanja. Pošto 19-godišnja vozačica nije poštivala prednost prolaska u prednji bočni dio njenog Citroena naletio je prednjim bočnim dijelom Renault Kangoo, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 51-godišnji vozač. Uslijed siline sudara Renault je odbačen izvan kolnika na travnatu površinu, gdje je prednjim dijelom udario u reklamni pano trgovine.

Na mjestu događaja prometne nesreće pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec sudjelovali su u vađenju ozlijeđene 76-godišnje putnice iz Citroena.

Vozilom hitne medicine pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezene su 19-godišnja vozačica i 76-godišnja putnica iz Citroena te je utvrđeno kako je 76-godišnjakinja u nesreći teško ozlijeđena, dok je „mlada vozačica“ lakše ozlijeđena.

Protiv 19-godišnje vozačice zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
(PU međimurska, foto: PU međimurska)