U prometnoj nesreći teško ozlijeđen maloljetni biciklist

Protiv 27-godišnjeg vozača osobnog automobila zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državno odvjetništvu

U petak, 26. travnja oko 8 sati u Pribislavcu, na raskrižju ulica Antuna Mihanovića i Ruđera Boškovića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teške ozljede zadobio maloljetni biciklist.

U trenutku nesreće 27-godišnji vozač kretao se Ulicom Antuna Mihanovića osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, brzinom 50 km/h većom od dozvoljene, a što je utvrđeno na temelju pronađenih tragova kočenja tijekom očevida. Uslijed opisane situacije vozač je u kočenju, automobilom udario u bicikl kojim je Ulicom Ruđera Boškovića, upravljao mlađi maloljetnik. Ulica Ruđera Boškovića prometnim znakom označena je kao cesta s prednošću prolaska. Nakon udara biciklist je podignut na prednje vjetrobransko staklo i krov automobila, a potom je pao na kolnik.

Ozlijeđeni maloljetnik vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju.

Vozač bicikla u trenutku nesreće na glavi nije nosio zaštitnu kacigu. Kaciga je obavezna oprema za vozače bicikla koji su mlađi od 16 godina,  kao i za druge osobe mlađe od 16 godina koje se prevoze na biciklu.

Protiv 27-godišnjeg vozača osobnog automobila zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državno odvjetništvu.

(PU međimurska, foto: PUM)