U prometnoj nesreći smrtno stradao motociklist, protiv vozačice automobila slijedi kaznena prijava

U nedjelju, 9. listopada 2022.godine iza 15 sati u Svetom Urbanu na raskrižju županijske i pristupne ceste, dogodila se prometna nesreća gdje je vozačica, starija maloljetnica, državljanka Republike Slovenije, upravljala osobnim automobilom slovenskih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, kolnikom pristupne ulice. Prilikom dolaska do raskrižja sa kolnikom županijske ceste, a koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla je u raskrižje skrećući na kolnik županijske ceste, a da nije propustila sva vozila koja se kreću tom cestom.

Zbog toga je u bočnu stranu vozila udario motocikl čakovečkih registarskih oznaka kojim je kolnikom županijske ceste upravljao 34-godišnji vozač s područja općine Sveti Martin na Muri. Nakon udara vozačica je sa osobnim automobilom djelomično sišla izvan kolnika i udarila u betonski zid, dok je vozač motocikla nakon udara pao na kolnik.

Vozač je nažalost, na mjestu događaja preminuo.

Tijelo preminulog je prevezeno na odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će se obaviti sudska obdukcija.

Osobni automobil i motocikl su prevezeni u dvorište Policijske uprave međimurske zbog obavljanja izvanrednog tehničkog pregleda i vještačenja.

Zbog obavljanja očevida u vremenu od 15,40 sati do 18,57 sati kolnik županijske ceste bio je zatvoren za sav promet.

Protiv vozačice slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetniku.

(PU međimurska, foto: ilustracija)