U PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENO ŠEST OSOBA

U nedjelju, 25. lipnja oko 18 sati na dionice državne ceste (D-20) između Preloga i Svetog Križa dogodila se prometna nesreća u kojoj je šest osoba ozlijeđeno.

Upravljajući Opel Corsom, čakovečkih registracija, 30-godišnji vozač obavljao je skretanje ulijevo na poljski put, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način zbog čega je u bočni dio njegovog vozila udario Opel Astrom, čakovečkih registracija, 25-godišnji vozač, koji je u tom trenutku bio u punoj fazi pretjecanja. Nakon udara došlo je do zanošenja oba vozila i silaska s prometnice na poljoprivrednu površinu.

U Opel Corsi u trenutku nesreće prevozilo se šest osoba, jedna više nego je to upisano u prometnoj dozvoli te pritom troje djece nije bilo smješteno u sigurnosnoj sjedalici.

Vozač i putnici iz Corse vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je vozač teško ozlijeđen zbog čega je zadržan na liječenju, dok su putnici lakše ozlijeđeni. Iz Astre, vozač i četiri putnika, nisu ozlijeđeni.

O prometnoj nesreći nadležnom državnom odvjetniku dostavit će se izvješće, dok će se 30-godišnji vozač Corse prekršajno sankcionirati, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)

B