U prometnoj nesreći nedaleko Goričana teško ozlijeđen 60-godišnji vozač osobnog automobila

Iz zaprimljene prijave ozljeda Županijske bolnice Čakovec proizlazi kako je 60-godišnji vozač osobnog automobila, austrijskih nacionalnih oznaka, u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 13. studenoga oko 19:20 sati na kolniku županijske ceste između graničnog prijelaza Goričan i naselja Goričan, teško ozlijeđen.

Podsjećamo, spomenutu nesreću pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,69 g/kg, skrivio je 40-godišnji vozač traktora, čakovečkih registarskih oznaka, s pridodanim priključkom za sjetvu. Neposredno prije nesreće vozač traktora nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je u zavoju djelomično traktorskim priključkom prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje prometa vozila iz suprotnog smjera. Uslijed opisane situacije u bočni dio traktorskog priključka prednjim bočnim dijelom udario je osobni automobil, austrijskih nacionalnih oznaka, kojim  je iz suprotnog smjera upravljao 60-godišnji vozač.

Ozlijeđeni vozač osobnog automobila vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju te je utvrđeno da je teško ozlijeđen. U izvlačenju ozlijeđenog vozača iz osobnog automobila sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Goričan.

Protiv 40-godišnjeg vozača traktora zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(PU međimurska, foto: ilustracija)