U prometnoj nesreći na sjevernoj obilaznici grada Čakovca ozlijeđene dvije vozačice osobnih automobila

Jučer, 9. rujna 2020. godine oko 14 sati i 10 minuta na raskrižju državne ceste broj 654 (sjeverna obilaznica grada Čakovca) i gradske prometnice koja povezuje Čakovec i Mihovljan, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije sudionice.

Upravljajući Fiat Puntom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom gradske prometnice koja povezuje Čakovec i Mihovljan te nailaskom na spomenuto raskrižje, 44-godišnja vozačica nije poštivala prednost prolaska (sjeverna obilaznica označena prometnim znakom kao cesta s prednošću prolaska). Ušla je u raskrižje, a da nije propustila sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska zbog čega je prednjim dijelom Punta udarila u prednji bočni dio Škode Octavije, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je sjevernom obilaznicom upravljala 29-godišnja vozačica.

Uslijed siline sudara Škoda je odbačena izvan kolnika u metalnu odbojnu ogradu, metalni nosač semafora i prometni znak.

Vozilom hitne medicinske pomoći 44-godišnja vozačica Punta prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec (ozljede će se naknadno okvalificirati).

U čakovečku bolnicu privatnim vozilom prevezena je i 29-godišnja vozačica Škode te dijete putnik iz tog automobila. Na sreću, dijete u nesreći nije ozlijeđeno, dok je 29-godišnja vozačica lakše ozlijeđena.

O prometnoj nesreći dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

(PU međimurska, foto: ilustracija)