U prometnoj nesreći na Južnoj obilaznici grada Čakovca ozlijeđena putnica iz osobnog automobila

Upozoravamo sve vozače da na semaforiziranim raskrižjima u trenutku kada isti nisu u funkciji, obrate pažnju na postavljene prometne znakove pošto se u tim situacijama prometnom na raskrižju upravlja pomoću postavljenih prometnih znakova

Jučer, 3. srpnja nešto prije 15:30 sati u Čakovcu na raskrižju Ulice dr. Tome Bratkovića, Južne obilaznice grada Čakovca i Ulice Pavleka Miškine, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena 33-godišnja putnica iz osobnog automobila.

Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Ulicom dr. Tome Bratkovića, dolaskom do raskrižja (semafor nije bio u funkciji) s Južnom obilaznicom grada Čakovca, a koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, 25-godišnja vozačica ušla u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da prethodno nije propustila sva vozila koja se kreću tom prometnicom. Uslijed opisane situacije u bočnu stranu njenog automobila udario je prednjim dijelom osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je Južnom obilaznicom upravljao 34-godišnji vozač.

Vozilom hitne medicinske pomoći u čakovečku bolnicu prevezena je 33-godišnja putnica iz osobnog automobila, a kojim je upravljao 34-godišnji vozač. Nakon utvrđivanja težine  zadobivenih ozljeda slijedi kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost 25-godišnje vozačice).

Upozoravamo sve vozače da na semaforiziranim raskrižjima u trenutku kada isti nisu u funkciji, obrate pažnju na postavljene prometne znakove pošto se u tim situacijama prometnom na raskrižju upravlja pomoću postavljenih prometnih znakova. Svakako, u tim trenucima potrebno je prilagoditi brzinu kretanja vozila kako bi mogli pravovremeno reagirati na sve potencijalne prometne situacije i izazove.     
(PU međimurska, foto: ilustracija)