U Pribislavcu pronađene tromblonske mine, u Hlapičini dostavljaču ukrao više tisuća kuna

U utorak, 8. svibnja oko 9.30 sati dojavio je djelatnik komunalnog poduzeća da su neposredno prije, prilikom skupljanja komunalnog otpada u Pribislavcu, Ulici bana Josipa Jelačića, u jednoj od kanti pronašli predmete nalik na tromblonske mine.

Izlaskom na mjesto događaja policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu utvrđeno je da se radi o dvije trenutne tromblonske mine (M-60).

Pronađena eksplozivna sredstva pohranjena su u skladištu do uništenja.

Dobro je podsjetiti!

I ovom prilikom zahvaljujemo građanima na suradnji te ih pozivamo da i ubuduće svaki pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava prijave nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi na broj telefona 192.

Također, želimo ponovno podsjetiti javnost na akciju „Manje oružja – manje tragedija“, koja je i dalje aktualna te pozivamo građane na dragovoljnu predaju oružja u neograničenom vremenu bez sankcija.

Nacionalna preventivna kampanja „Manje oružja, manje tragedija“, koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova s partnerima, sukladno odredbama Zakona o oružju, omogućuje građanima Republike Hrvatske dragovoljnu i vremenski neograničenu predaju eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A (zabranjeno oružje):

– automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektil s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i dr.

Putem besplatne telefonske linije 0800 8892 građani se mogu informirati o dragovoljnoj predaji oružja, a pozivom na broj policije 192 mogu dojaviti informacije o ostavljenom ili pronađenom oružju.

Protiv građana koji prijave i predaju dragovoljno oružje nadležnom tijelu NEĆE se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije (192). Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takvo oružje preuzeti i tako osigurati anonimnost građana te sigurnu predaju oružja.

U utorak 8. svibnja, u popodnevnim satima u Hlapičini, nepoznati počinitelj je iskoristio nepažnju i odsutnost dostavljača te ukrao novčanik sa više tisuća kuna.

Protiv počinitelja će se podnijet kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)