U pretrazi pronađena automatska puška

Zahvaljujemo svim građanima koji su dojavljivali pucnjave u njihovoj okolici

U četvrtak, 6. kolovoza 2020. godine temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, izvršene su pretrage domova i drugih prostorija, kao i pretraga pokretne stvari u Domašincu i Piškorovcu.

Pretragom kuće u Domašincu i osobnog vozila, koje koristi muškarac rođen 1996. godine, nisu pronađeni predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog dijela.
Prije početka pretrage kuće u Piškorovcu, a koju koristi muškarac rođen 1975. godine, dragovoljno je predao automatsku pušku „Crvena zastava M-70“ s dva pripadajuća spremnika u kojima se nalazilo 29 komada streljiva kalibra 7,62 mm.

Puška je od oduzeta, dok se kriminalistička istraživanja nastavljaju.

Zahvaljujemo svim građanima, koji su višestruko i kontinuirano dojavljivali pucnjave u njihovoj okolici, kao i ostala narušavanja javnog reda i mira. Takvi događaji izazivaju osjećaj nesigurnosti i nelagode kod građana te su jedan od najvažnijih prioriteta u postupanju policije.

I nadalje, pozivamo građane da dojavljuju ovakve i slične događaje jer uspješna suradnja policije i građana uvelike doprinosi očuvanju povoljnog stanja sigurnosti na nekom području.

Građani dojave policiji mogu proslijediti putem mobilne aplikacije „MUP-sigurnost i povjerenje“ ili dojaviti putem telefona na broj 192, odnosno slanjem e-poruke na adresu e-pošte [email protected] .

(tekst i foto: PU međimurska)