U POLJU PRONAŠAO BOMBU, AUTOM PREKO STOPALA, OPLJAČKANE VIKENDICE

U ponedjeljak, 7. rujna oko 16.30 sati u poljskom predjelu zvanom “Grdišće”  nedaleko Domašinca, prilikom obrade poljoprivredne površine 57-godišnjak pronašao je eksplozivnu napravu. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o ručnoj bombi (M-75). Pošto je bomba bila znatnije oštećena (nepodesna za transport), uništena je na pogodnoj lokaciji u blizini mjesta pronalaska.

I ovom prilikom zahvaljujemo građanima na suradnji te ih pozivamo da i ubuduće svaki pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava prijave nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi na broj telefona 192.

Također, želimo ponovno podsjetiti javnost na akciju „Manje oružja – manje tragedija“, koja je i dalje aktualna, te poziva građane na dragovoljnu predaju oružja u neograničenom vremenu bez sankcija.

Na području Policijske uprave međimurske evidentirana su dva kaznena djela “teške krađe”:

U noći s 7. na 8. rujna u Kotoribi, Kolodvorskoj ulici, nepoznati počinitelj u neograđenom dvorištu privatnog poduzeća provalio je u metalni kavez te ukrao plinske boce, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U razdoblju od 2. do 8. rujna, u Gornjem Zebancu, nepoznati  počinitelj provalio je u vikendicu vlasništvo 47-godišnjaka, odakle je ukrao alkoholna pića, radio prijemnik i petrolejsku lampu. Potom je provalio u susjednu vikendicu vlasništvo 58-godišnjaka, odakle je također ukrao razna alkoholna pića i kavu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja  podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U utorak, 8. rujna oko 13 sati u Čakovcu,  u Svetojelenskoj cesti, dogodila se  prometna nesreća u kojoj 42-godišnji vozač teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet s prostora benzinske pumpe, nije propustio sva vozila, odnosno pješake koji su se kretali spomenutom prometnicom. Zbog toga je kotačem vozila prešao preko desnog stopala 69-pješakinje, a koja se kretala označenom biciklističkom trakom.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđena pješakinja prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena, te je zadržana na liječenju.

Protiv vozača teretnog automobila zbog počinjenja kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu javlja http://medjimurska.policija.hr/   (foto: ilustracija)