U polju nedaleko Goričana pronađena topnička granata iz Drugog svjetskog rata

 

Upozoravamo građane da prilikom pronalaska raznih eksplozivnih sredstava budu iznimno oprezni te da samostalno ne poduzimaju radnje uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju

Jučer, 20. prosinca oko 11 sati u poljskom predjelu zvanom „Mezova“, nedaleko Goričana, prilikom oranja njive 59-godišnjak je izorao topničku granatu kalibra 105 mm, zaostalu iz Drugog svjetskog rata.

Na mjestu pronalaska policijski službenici protueksplozijske zaštite izuzeli su pronađenu granatu te ju pohranili u skladištu do uništenja.

Još uvijek na području naše Županije, najžešće prilikom izvođenja raznih zemljanih radova, mogu se pronaći razna minsko-eksplozivna sredstva (avionske bombe, topničke i minobacačke granate i dr.).

Upozoravamo građane da prilikom pronalaska eksplozivnih sredstava budu iznimno oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na takva opasna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju, kao što je to učinio 59-godišnjak prilikom pronalaska topničke granate.
(tekst i foto: PU međimurska)