U Orehovici pod utjecajem alkohola (1,98 g/kg) vrijeđao policijske službenike

Pod utjecajem alkohola od 2,60 g/kg, 29-godišnjak rukama po glavi izudarao 33-godišnjaka te ga pritom lakše ozlijedio, dok je prilikom postupanja 37-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,98 g/kg vrijeđao i omalovažavao policijske službenike

Jučer, 13. travnja 16:30 sati u Orehovici, Ulici grofa Feštetića, 29-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,6 g/kg, rukama je po glavi izudarao 33-godišnjaka, koji je također bio pod utjecajem alkohola od 2,5 g/kg. U opisanom događaju 33-godišnjak lakše je ozlijeđen.

Prilikom uhićenja i primjene sredstava prisile nad 29-godišnjim napadačem, policijskim službenicima Policije postaje Čakovec, nepozvan je pristupio 37-godišnjak koji je također bio pod utjecajem alkohola od 1,98 g/kg te ih je bez ikakvog povoda počeo vrijeđati i omalovažavati. Policijski službenici uhitili su 37-godišnjaka te ga zajedno s 29-godišnjakom priveli u Policijsku postaju Čakovec.

Protiv 37-godišnjaka s područja općine Orehovica zbog počinjenja prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Ujedno, protiv 29-godišnjaka s područja općine Orehovica zbog počinjena kaznenog djela Tjelesna ozljeda, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(PU međimurska, foto: ilustracija)