U NEKOLIKO MINUTA POČINIO DVIJE PROMETNE NESREĆE

U četvrtak, 19. svibnja oko 14.10 sati u Čakovcu, na raskrižju ulica Ivana Mažuranića i Kralja Tomislava, dogodila se prometna nesreća u kojoj 24-godišnji vozač osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka, upravljajući prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (raskrižje). Zbog toga je u zanošenju vozilom udario u stražnji dio osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s kojim je prometnom trakom za skretanje ulijevo upravljala 26-godišnja vozačica. Uslijed udara njezino vozilo odbačeno je naprijed gdje je prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka kojim je bio zaustavljen 27-godišnji vozač.

Nakon počinjene prometne nesreće 24-godišnji vozač nije se zaustavio već je nastavio kretanje Trgom Eugena Kvaternika i kružnim tokom gdje je prilikom skretanja udesno na kolnik Ulice Stjepana Radića, izgubio nadzor nad vozilom i sišao izvan kolnika gdje je vozilom udario u zid zgrade.

Nakon prometne nesreće vozač i četvero putnika, 22, 23 i 24-godišnjaci te maloljetnik s područja Međimurske županije, udaljili su se s mjesta događaja. Policijski službenici uz pomoć građana naknadno su ih pronašli u okolnim ulicama, te doveli u prostorije Policijske uprave međimurske.

Nakon obavljenog razgovora 24-godišnji vozač predan je na izdržavanje kazne zatvora koja mu je ranije određena od strane nadležnog suda, dok su putnici pušteni kući.

Protiv 24-godišnjeg vozača podnijet će se kaznene prijave zbog kaznenih djela “prisila prema službenoj osobi“ i „obijesna vožnja u cestovnom prometu”.

U događaju jedan policijski službenik lakše je ozlijeđen.

Ovom prilikom Policijska uprava međimurska zahvaljuje svim građanima koji su svojim savjesnim postupanjem i brzoj reakciji pridonijeli hvatanju sudionika ovih kaznenih djela, javlja http://medjimurska.policija.hr/, foto: ilustracija)