U Nedelišću pronađeno automatsko oružje, u Mihovljanu otuđen novac i nakit, razriješena krađa u Čakovcu

U utorak, 29. svibnja, policijski službenici Policijske uprave međimurske, Policijske postaje Čakovec, su temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršili pretragu obiteljske kuće na širem području općine Nedelišće te kod 22-godišnjaka sa šireg područja općine Nedelišće pronašli i oduzeli automatsku pušku „PPŠ-41“ cal. 7,62 mm sa pripadajućim spremnikom i nekoliko desetaka komada streljiva cal. 7,62 mm.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 22-godišnjak počinio kazneno djelo „nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U utorak, 29. svibnja, u popodnevnim satima, u Mihovljanu, Prvomajskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću te ukrao razni nakit i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad 22-godišnjakom sa šireg područja općine Nedelišće sumnja se da je počinio krađu u Čakovcu.

Naime, u petak, 13. travnja oko 11,50 sati u Čakovcu, Trg Eugena Kvaternika sa prodajnog pulta je ukrao mobitel, novac i bankovnu kraticu iz butika.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Protiv 22-godišnjaka se podnosi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave po nepoznatom počinitelju, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)