U koritu rijeke Drave nedaleko Gornjeg Kuršanca pronađen topnički metak

Upozoravamo građane da ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju na otvorenom prostoru u prirodi jer time ugrožavaju tuđe živote, a i živote svojih najmilijih  

Temeljem anonimne dojave građana policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave međimurske u koritu rijeke Drave kod željezničkog mosta nedaleko Gornjeg Kuršanca pronašao je topnički metak kalibra 30 mm.

Prilikom  vađenja topničkog metaka korišten je službeni čamac, dok je za podrobnije lociranje mjesta pronalaska korištena bespilotna letjelica, tzv. „dron“.
Topnički metak pohranjen je u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

Upozoravamo građane da ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju na otvorenom prostoru u prirodi. Time ugrožavaju tuđe živote, a i živote svojih najmilijih.
Podsjećamo da je još uvijek u tijeku nacionalna preventivna kampanja “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručni i osposobljeni policijski službenici koji će preuzeti oružje.

Napominjemo da dragovoljna predaja oružja vremenski nije ograničena.

Dodatne informacije možete saznati na besplatnoj telefonskoj liniji 0800-8892.

PU međimurska, Foto: PU međimurska