U Hlapičini pronađena granata, maloljetnik krivotvorio novac, osumnjičen provalnik u kuće

U srijedu, 26. rujna u 11,30 sati putem telefona izvijestila je operativno dežurstvo Policijske postaje Mursko Središće muška osoba da je u Hlapičini u polju zvanom „Štuk“ pronašla predmet nalik na topničku granatu.

Na mjesto pronalaska u 12,15 sati izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave međimurske koji je utvrdio da se radi o topničkoj granati kalibra 82 mm zaostaloj iz II. svjetskog rata. Pošto se granata nalazila u stanju koje je predstavljalo opasnost za skladištenje, uništena je oko 13,30 sati na najbližoj pogodnoj lokaciji, između Hlapičine i Murskog Središća, predjelu zvanom „Žgancova graba“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik sa područja Međimurske županije početkom mjeseca srpnja ove godine na adresi prebivališta,  putem osobnog računala i printera skeniranjem originalnih novčanica i ispisom njihova skena na obični bijeli papir izradio najmanje sedam novčanica u apoenu od 200 kuna istoga serijska broja i pet novčanica u apoenu od 50 kuna istoga serijska broja, koje je zatim sam, ili posredstvom drugih osoba koje nisu znale da se radi o krivotvorinama, stavljao u opticaj na području Međimurske županije.

Prema maloljetniku je podnijeta kaznena prijava nadležnom općinskom državnom odvjetniku za mladež zbog počinjena kaznenog djela Krivotvorenje novca.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 21-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica počinio tešku krađu.

Naime, u utorak 29. svibnja ove godine u popodnevnim satima u Mihovljanu, Prvomajskoj ulici, provalio je u kuću odakle je ukrao razni nakit i novčanik sa novcem.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv 21-godišnjaka se podnosi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave po nepoznatom počinitelju nadležnom državnom odvjetniku, http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)