U Hlapičini opljačkale 66-godišnjaka, tijekom vikenda ukupno šest krađa

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 20-godišnjakom sa šireg područja općine Sveti Juraj na Bregu i 24-godišnjakom s područja grada Čakovca sumnja se da su počinili kazneno djelo krađe.

 Naime, u subotu10. ožujka, između pola noći i 1 sat u Donjem Kraljevcu, Kolodvorskoj ulici, u ugostiteljskom objektu iz jakne 51-godišnjaka ukrali su originalni ključ osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, marke „Fiat Punto“. Potom su na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta vozilo stavili u pogon i odvezli se u nepoznatom smjeru. U Strahonincu, Kolodvorskoj ulici, u 3.15 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru prometa zaustavili su 20-godišnjaka sa šireg područja Općine Sveti Juraj na Bregu koji je upravljao ukradenim vozilom. U vozilu su se nalazila i dva putnika, 24 i 19-godišnjaci sa područja grada Čakovca.

U vozilu se nalazila muška torbica s raznim dokumentima i bankovnim karticama, vlasništvo 51-godišnjaka. S jednom od kartica za kupnju razne robe u vrijednosti nekoliko stotina kuna osumnjičenici su izvršili nekoliko transakcija.

Nakon obavljenog očevida vozilo je vraćeno vlasniku.

Protiv 20 i 24-godišnjakadostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

 Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 35-godišnjakom s područja općine Nedelišće sumnja se da je počinio kazneno djelo razbojništvo.

Naime, u četvrtak 15. ožujka oko 17.45 sati u Gornjem Hrašćanu, kod trgovine u Čakovečkoj ulici, 35-godišnjak je prišao 47-godišnjaku s područja općine Nedelišće te ga rukama odgurnuo uslijed čega je pao na tlo. Zatim mu je iz džepa hlača ukrao novac u iznosu od nekoliko stotina kuna.

U događaju 47-godišnjak nije zadobio nikakve ozljede.

Protiv 35-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirana je jedna krađa u kojoj je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna te pet teških krađaod čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

1) U noći s 15. na 16. ožujka (sa četvrtka na petak) u Čakovcu, Ulici Katarine Zrinski, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije ugostiteljskog objekta odakle je ukrao novac te novčanik sa novcem i osobnim dokumentima. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) U noći s 15. na 16. ožujka (sa četvrtka na petak) u Pribislavcu, Ulici dr. Ante Stračevića, nepoznati počinitelj je provalio u garažu te ukrao nekoliko bicikala i razni alat. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

3) U petak 16. ožujka, oko podneva, u Hlapičini, dvije nepoznate ženske osobe su od 66-godišnjaka s područja Dubrovačko-neretvanske županije ukrale ključeve osobnog automobila te strgnule lančić i narukvicu, dok su iz vozila ukrale novac i razne papire. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv nepoznatih ženski osoba podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

4) Tijekom noći 17. ožujka u Čakovcu, Zagrebačkoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije ugostiteljskog objekta te ukrao novac i razne cigarete. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt,  ilustracija)