U HLAPIČINI DVOSTRUKIM NAPADOM OPLJAČKALI SLOVENSKOG BICIKLISTU – SEDAM PROMETNIH NESREĆA

U subotu, 6. kolovoza oko 19 sati na ulici u Hlapičini, nepoznati počinitelj presreo je  slovenskog državljana koji je gurao bicikl te mu nasilno strgnu s tijela torbicu u kojoj su se nalazili ključevi. Pošto je pregledao sadržaj torbice, počinitelj ju je odbacio. Nakon toga oštećeni se nastavio kretati prema naselju Marof, gdje ga je počinitelj ponovno presreo te ga rukama obuhvatio oko struka i srušio na tlo, a potom mu iz džepa hlača uzeo novčanik iz kojeg je ukrao novac.

U događaju je slovenski državljanin rođen 1965. godine, lakše ozlijeđen.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su kazneno djelo počinili mladić rođen 1997. te muškarac rođen 1984. godine, obojica sa šireg područja grada Murskog Središća.

U nedjelju, 7. kolovoza u večernjim satima 19-godišnji osumnjičenik uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok će se protiv starijeg osumnjičenika nadležnom državnom odvjetniku podnijeti kaznena prijava redovnim putem.

Na području Policijske uprave međimurske između 4. i 7. kolovoza, evidentirano je pet teških krađa, od čega izdvajamo:

  • U noći s 6. na 7. kolovoza u Čakovcu, Buzovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao novac, prijenosna računala, ručne satove i razni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.
  • U nedjelju, 7. kolovoza između 10 i 19 sati u Gornjem Hrašćanu, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao novac i nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U četvrtak, 4. kolovoza oko 12 sati i 30 minuta u Čakovcu, Uskoj ulici, nepoznati počinitelj u trgovini odjećom iz torbice, vlasništvo ženske osobe rođene 1939. godine, ukrao je novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, tri s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene te četiri s materijalnom štetom.

 Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • nepropisno skretanje – jedna prometna nesreća,
  • nepropisna vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno kretanje kolnikom – dvije prometne nesreće,
  • nepropisno mimoilaženje – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod tri sudionika prometnih nesreća.  Najveća koncentracija u količini od 2,9 promila utvrđena je kod vozača Opel Astre, rođenog 1991. godine, sudionika prometne nesreće s ozlijeđenom osobom koja se dogodila u subotu 6. kolovoza oko 18 sati i 30 minuta na lokalnoj cesti između Držimurca i Piškorovca, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)