U Donjoj Dubravi iz kuće ukrao nakit, novac, kartice i dokumente, otkriveni počinitelji više teških krađa

U subotu, 5. svibnja, u jutarnjim satima, u Donjoj Dubravi, Dravskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću te ukrao novčanike sa osobnim dokumentima i bankovnim karticama, razni nakit te novac. Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U subotu 5. svibnja, u popodnevnim satima, u Čakovcu, Ulici Aleksandra Schulteissa, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije dvije privatne tvrtke, no iz nepoznatog razloga je odustao od dovršenja kaznenog djela. Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U subotu 5. svibnja, u večernjim satima u svezi s kaznenim djelom, a brzom reakcijom policije, Policijske postaje Čakovec, uhićeni su 19, 20 i 24-godišnjaci s područja općine Pribislavec. Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad tim osobama sumnja se da su počinili „tešku krađu u pokušaju“.

Također se sumnja da je 19-godišnjak u razdoblju od četvrtka, 19. travnja do utorka, 1. svibnja, u Pribislavcu, Ulici braće Radić, iz ograđenog dvorišta skladišta trgovine, preskočivši ogradu, u nekoliko navrata ukrao razne proizvode, dva kotača za kolica, dvije ljepenke, dvije kante sa bojom i tri komada bitumenskih traka.Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Nadalje se sumnja da su 19 i 24-godišnjaci u subotu, 28. travnja, u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, iz otvorenog dvorišta automehaničarske radionice ukrali različite automobilskih dijelove.Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Zbog počinjenih kaznenih djela podnosi se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku te su 19 i 20-godišnjaci u nedjelju, 6. svibnja, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok je 24-godišnjak pušten da se brani sa slobode. Sudac istrage je protiv 19 i 20-godišnjaka odredio istražni zatvor te su predani u zatvor u Varaždinu, javlja   http://medjimurska.policija.hr Foto: A.J. ilustracija)