U Čakovcu iz otključanog kombija ukradena torbica

 

Na temelju dosadašnjih iskustava, savjetujemo građanima da i sami poduzmu određene samozaštitne mjere i radnje kako ne bi postali žrtve ovakvih i sličnih kaznenih djela

Jučer, 13. lipnja u poslijepodnevnim satima u Čakovcu, na livadi u Ulici Milke Trnine, nepoznati počinitelj iz otključanog kombija, čakovečkih registarskih oznaka, ukrao je torbicu u kojoj se nalazio novac, mobitel te druge osobne stvari. Materijalnu štetu 69-godišnji vlasnik procijenio je na oko 500 eura. Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe podnijet će se kaznena prijava.

KAKO SMANJITI MOGUĆNOST KRAĐE IZ VOZILA (Letak1Letak2)

Krađe iz vozila u današnje vrijeme predstavljaju jednu od omiljenih meta počinitelja kaznenih djela. Ključevi vozila, torbice, novčanici i drugi osobni dokumenti, koje građani ostavljaju na vidljivim mjestima u otključanim ili zaključanim vozilima često predstavljaju dodatnu motivaciju počiniteljima za izvršenje krađe.

Na temelju dosadašnjih iskustava, savjetujemo građanima da i sami poduzmu određene samozaštitne mjere i radnje kako ne bi postali žrtve ovih kaznenih djela.

Ono što možemo učiniti sami:

  • kad napuštate vozilo, pa bilo to i na kratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakta i zaključajte vozilo,
  • ne ostavljajte ključeve i dokumente u vozilu,
  • ugradite alarmni uređaj ili elektronsku blokadu motora. Skriveni prekidač strujnog kruga također je dobra zamisao,
  • postavite dodatnu zaštitnu bravu ili polugu za blokadu upravljača,
  • u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete na vidljivom mjestu,
  • sva vrata i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte,
  • ne ostavljate vozilo na zamračenom ili pustom mjestu dulje bez nadzora,
  • prilikom uočavanja bilo kakvih sumnjivih događaja ili osoba neobičnog ponašanja u blizini vašeg doma ili poslovnog prostora, ne dvojite već odmah prijavite policiji na broj 192.

Nadamo se da će ove mjere pridonijeti većoj sigurnosti vašeg vozila.
(PU međimurska foto: ilustracija)