U Čakovcu i Gornjem Kuršancu prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

 

  • U petak, 26. studenoga 2021. godine oko 12,15 sati u Čakovcu, na raskrižju ulica Sajmišne, Rudolfa Steinera i Republike Austrije dogodila se prometna nesreća u kojoj 80-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka dolaskom do ulice koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je u njegovo vozilo udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljala 28-godišnjakinja.

Ozlijeđena 28-godišnjakinja i 80-godišnjak te 85-godišnja putnica iz njegovog vozila su vozilom hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se ozlijede i događaj okvalificirati naknadno.

  • U subotu, 27. studenoga 2021. godine oko 17,05 sati na raskrižju kolnika državne ceste broj 3 (Gornji Kuršanec – Varaždin) i prilazne ceste prema rijeci Dravi, dogodila se prometna nesreća u kojoj 47-godišnji državljanin Republike Austrije upravljao osobnim automobilom austrijskih nacionalnih oznaka, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim, pod utjecajem alkohola u količini od 0,91 g/kg, dolaskom do ceste koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je vozilom udario u osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka s kojim je kolnikom državne ceste upravljao 36-godišnjak.

U događaju su ozlijeđeni 36-godišnji vozač, 39-godišnja putnica i dijete iz njegovog vozila, vozilom hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je vozač teško, a putnica i dijete lakše ozlijeđeni, dok je kod putnice moguća je prekvalifikacija ozljede u tešku ozljedu.

Protiv 47-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(PU međimurska, foto: ilustracija)