U Belici ukraden automobil, šumska i dvije teške krađe, najava akcije „Alkohol i brzina“

U noći s 22. na 23. svibnja u Belici, Ulici braće Radić, nepoznati počinitelj je ukrao osobni automobil „Fiat Uno“, čakovečkih registarskih oznaka.

Pomoću originalnog ključa koje je pronašao u otključanom vozilu, upalio je automobil te se njime odvezao u nepoznatom smjeru.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Savjeti i upozorenja građanima – kako se zaštiti od krađe vozila 

  • zaključavajte sva vrata i prozore na automobilu kad ga napuštate pa bilo to i na kratko vrijeme,
  • ne ostavljajte vrijedne predmete u vozilu, kao što su torbice, novčanici, aktovke, prijenosna računala, mobitele, fotoaparate, navigaciju, te ih ne pospremajte u prtljažnik vozila – možda potencijalni počinitelj promatra vašu radnju;
  • zatvarajte i zaključavajte krovne prozore,
  • ne ostavljajte vozilo na zamračenom ili pustom mjestu dulje vrijeme bez nadzora, uvijek birajte sigurna parkirališta koja su dobro osvijetljena i frekventna,
  • ugradite alarmni uređaj ukoliko imate mogućnosti, isti će u većini slučajeva odvratiti počinitelja u namjeri,
  • u slučaju nestanka ili uočenog oštećenja brave ili razbijenog prozora ili drugog oštećenja na vozilu odmah obavijestite policiju na broj 192.

U noći s 22. na 23. svibnja u šumskom predjelu u blizini Kapelšćaka, nepoznati počinitelj je porušio i ukrao više komada stabala, vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

Apeliramo na sve vlasnike šuma da češće obilaze svoje parcele, kako bi i na takav način spriječili šumske krađe.

Također, pozivamo sve vlasnike šuma koji primijete da su im ukradena drva, ukoliko zateknu nepoznate ili sumnjive osobe koje ruše ili odvoze drva iz šume ili raspolažu s korisnim informacijama o ovakvoj vrsti kaznenog djela da se jave na broj telefona 192, e-mailom na adresu [email protected], putem besplatne mobilne aplikacije policije ili u najbližu policijsku postaju.

Napominjemo, da sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno.

U protekla 24-sata na području Policijske uprave međimurske evidentirane su dvije teške krađe:

  • u noći s 22. na 23. svibnja u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekat odakle je ukrao razna alkoholna pića, radio-uređaj, pojačalo i tablet. Materijalna šteta utvrditi će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.
  • u srijedu,  23. svibnja u popodnevnim satima u Kuršancu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću odakle je ukrao novac i  ručni sat. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijeti će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

U petak, 25. svibnja od 18 do 24 sata policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec će provesti operativnu akciju „Alkohol i brzina“.

Operativna akcija usmjerit će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)