Turčinu koji je u Petišovcima napao hrvatske i slovenske policajce 6 mjeseci zatvora, uvjetno na jednu godinu!

Prekjučer smo objavili članak o incidentu na graničnom prijelazu u Petišovcima, kada je turski državljanin hrvatskog policajca pljunuo, a slovensku policajku odgurnuo. U žurnom postupku na Okružnom sudu u Murskoj Soboti jučer je izrečena kazna.

Oko 12.30 sati, 08. travnja, na ulazu u Sloveniju, hrvatske su sigurnosne vlasti provele postupak protiv vozača teretnog vozila, 52-godišnjeg državljanina Turske, na zajedničkoj graničnoj kontroli. Potonji je pljunuo hrvatskog policajca i odgurnuo slovensku policajku, nakon čega je uhićen i pritvoren. S prijavom za kazneno djelo Napad na službenu osobu izveden je na ročište kod istražnog suca Okružnog suda u Murskoj Soboti.

Turski državljanin osuđen je jučer na sudu u Murskoj Soboti, prema metodi ubrzanog kaznenog postupka, koji je nedavno uveden na Okružnom sudu u Murskoj Soboti, s kojim završavaju postupci uglavnom protiv stranaca. Za počinjenje kaznenog djela iz članka 300. stavak 1. Kaznenog zakona (KZ) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, uvjetno na jednu godinu.

Prvi stavak gore navedenog članka KZ-a Republike Slovenije navodi da svatko tko napadne ili ozbiljno prijeti da će napasti dužnosnika ili drugu osobu za koju zna da pomaže službeniku kada obavlja poslove policije ili državne sigurnosti ili štiti javni red, ili osobu koja obavlja poslove vezane uz izvršenje kaznenih sankcija, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do tri godine.

(Leon Novak, http://lendavainfo.com)

(foto: Okružni sud Murska Sobota)