Tučnjava u Lončarevu te pokušaj udaranja policijskog službenika

Prilikom postupanja povodom dojave o tučnjavi između više osoba 35-godišnjak počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi 

 

U subotu, 26. prosinca u 17 sati i 57 minuta Operativno komunikacijski centar policije Policijske uprave međimurske zaprimio je telefonsku dojavu o tučnjavi više osoba na ulici u Podturnu, Lončarevom naselju.

Izlaskom na mjesto događaja te dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je više osoba na ulici u Lončarevom naselju, sudjelovalo u tučnjavi te su time narušavali javni red i mir. Prilikom uhićenja i privođenja 39-godišnjaka koji je sudjelovao u tučnjavi, policijskom službeniku koji je obavljao opisanu službenu radnju, prišao je 35-godišnjak te počeo na njega vikati i galamiti. Nakon što mu je policijski službenik izdao naredbu da se udalji s mjesta događaja i prekine s činjenjem prekršaja, 35-godišnjak ga je odgurnuo i odmah potom pokušao udariti, ali su ga policijski službenici pravodobno spriječili u njegovoj namjeri te uz uporabu sredstava prisile svladali, uhitili i priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim istraživanjem osnovano se sumnja da je 35-godišnjak s područja općine Podturen, počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako je 39-godišnjak s područja općine Podturen koji je također sudjelovao u tučnjavi, počinio prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, pošto nije poštivao mjeru samoizolacije izrečenu za razdoblje od 24. prosinca 2020. do 3. siječnja 2021. godine. Okrivljenom 39-godišnjaku izdan je prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna

Kriminalistička istraživanja prekršaja narušavanja javnog reda i mira se nastavljaju kako bi se utvrdili sve relevantne okolnosti događaja te otkrili svi počinitelji.

(PU međimurska, foto: ilustracija)