Trovanje plinom, krađa i krađa u pokušaju

U utorak, 3. travnja oko 21.30 sati na području općine Male Subotice, u kupaonici obiteljske kuće, 20-godišnjaku je pozlilo te je pronađen po ukućanima.

Vozilom hitne medicinske pomoći 20-godišnjak je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je nastupilo trovanje ugljičnim monoksidom te je zadržan na liječenju, dok ozljede nisu okvalificirane.

Na mjesto događaja su izašli djelatnici „Međimurje plina“ koji su zatvorili dovod plina te će se tijekom srijede, 4. travnja izvršiti dodatna ispitivanja.

Savjeti građanima:

Kako bi se izbjegli ovakvi i slični događaji, plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) potrebno je obavezno servisirati, i to kod ovlaštenih stručnih servisera jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva.

Barem jednom godišnje potrebno je obaviti redoviti pregled od strane ovlaštene i stručne osobe, dok se izvanredni pregled dimnjaka treba provoditi prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva.

Skrećemo pozornost građanima ukoliko u prostoriji osjete kiselkasti miris potrebno je odmah isključiti dovod plina te o tome izvijestiti nadležnog distributera.

 

U utorak, 3 travnja, u noćnim satima, u Donjem Vidovcu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu mješovitom robom te pokušao ukrasti metalnu kasu u čemu nije uspio zbog aktiviranja alarma te je odustao od daljnje namjere.

Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Između 26. ožujka i 3. travnja u Draškovcu, Draškovićevoj ulici, nepoznati počinitelj je iz otključane podrumske prostorije kuće  ukrao motornu pilu, elektromotor i električni kabel.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)