Trojica mladića osumnjičena za provalu u ugostiteljski objekt u Kuršancu

Sumnja se da su provalili u ugostiteljski, vlasništvo 34-godišnjakinje, odakle su ukrali novac, alkoholna i bezalkoholna pića te razne prehrambene proizvode

U noći s nedjelje na ponedjeljak (23./24. listopada 2022.) u Kuršancu, Varaždinskoj ulici, nepoznati počinitelji provalili su u ugostiteljski, vlasništvo 34-godišnjakinje, odakle su ukrali novac, alkoholna i bezalkoholna pića te razne prehrambene proizvode. Točan iznos materijalne štete utvrdit će se nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva.

Brzom reakcijom čakovečkih policajaca zbog sumnje u počinjenje opisanog kaznenog djela teške krađe, uhićeni su 22-godišnjak, 21-godišnjak i stariji maloljetnik te provedeni u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Tijekom istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražene su prostorije obiteljske kuće u Kuršancu, kojima se koristi 21-godišnjak. Neposredno prije početka pretrage na poziv policijskih službenika, 21-godišnjak je predao dio ukradenih predmeta, koji su oduzeti te vraćeni vlasnici.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 22-godišnjak, 21-godišnjak te stariji maloljetnik počinili kazneno djelo teške krađe te će se protiv njih (prema starijem maloljetniku) podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(PU međimurska, foto: ilustracija)