Trojica mladića neovlašteno oduzela Renault Clio te njime prouzrokovala prometnu nesreću

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako su trojica mladića (22-godišnjak i 20-godišnjak s područja grada Murskog Središća te maloljetnik s područja Međimurske županije), počinili kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Naime, sumnja se kako su u četvrtak, 19. studenoga ove godine nešto poslije 3 sata u Murskom Središću, Ulici Sitnice, u obiteljskoj kući pronašli i oduzeli ključeve osobnog automobila Renault Clio, čakovečkih registarskih oznaka. Nakon toga pomoću oduzetih ključeva na dvorištu spomenute kuće, pokrenuli su Renault Clio te se njime odvezli u nepoznatom smjeru.

Nešto kasnije, točnije oko 5 sati u Podturnu, maloljetni osumnjičenik koji je upravljao oduzetim Cliom, i to bez položenog vozačkog ispita, prouzrokovao je prometnu nesreću. Upravljajući Ulicom Florijana Andrašeca, uslijed neprilagođene brzine u zavoju je izgubio nadzor nad vozilom te izletio izvan kolnika, gdje je udario u žičanu ogradu dječjeg vrtića. Nakon prometne nesreće vozač i putnici iz automobila pješke su napustili mjesto događaja.

Protiv dvojice punoljetnih osumnjičenika te prema maloljetnom osumnjičeniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Ujedno, prema maloljetniku zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

(PU međimurska, foto: ilustracija)