Trojac se bavio nezakonitom trgovinom, u prometnoj nesreći teže ozlijeđen putnik

U srijedu, 19. prosinca, u popodnevnim satima, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, izvršene su pretrage dviju kuća na području općine Mala Subotica, kojima se koriste 39 i 60-godišnjak. Prilikom pretrage kuće 39-godišnjaka pronađeno je i oduzeto osam kilogramasitno rezanog duhana, dok je pretragom kuće kojom se koristi 60-godišnjak pronađeno i oduzeto 131,5 kilogramasitno rezanog duhana.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 39-godišnjak pribavio veću količinu sitno rezanog duhana namijenjenog za daljnju preprodaju, kojeg je na njegov zahtjev, za mjesečnu naknadu od nekoliko stotina kuna, u prostorijama svoje kuće, skladištio 60-godišnjak.

Tako je u srijedu, 19. prosinca je 39-godišnjak u popodnevnim satima, 58-godišnjaku, prodao 500 grama sitno rezanog duhana. Time su 39 i 58-godišnjaci počinili kazneno djelo Nedozvoljena trgovina, dok je 60-godišnjak počinio kazneno djelo Pomaganje u nedozvoljenoj trgovini te će se protiv njih podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

Fotografiju pronađenog duhana možete preuzeti na Internet stranicama Policijske uprave međimurske.

 

U srijedu, 19. prosinca iz Županijske bolnice Čakovec zaprimljena je prijava ozljeda za 19-godišnjaka iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobio tešku tjelesnu ozljedu.

Podsjećamo da je u subotu, 24. studenoga oko 20 sati u Čakovcu, Mihovljanskoj ulici, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 29-godišnjak sa šireg područja općine Domašinec, upravljajući kad je u krvi imao 1,35 grama po kilogramu alkohola, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, zbog čega je na ravnom dijelu ceste sišao izvan kolnika, gdje je vozilom udario u žičano-betonsku ogradu i stablo.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su vozač i 19-godišnji putnik iz vozila s područja općine Domašinec, gdje je utvrđeno da je u prometnoj nesreći vozač zadobio lake tjelesne ozljede, dok putnik zadržan na liječenju.

Protiv vozača će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)