Trideset trogodišnjakinja osumnjičena za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva osnovano se sumnja da je 33-godišnjakinja s područja grada Varaždina, počinila kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Naime, sumnja se da je kao zaposlenica trgovačkog društva iz Zagreba, izdvojene poslovnice u Čakovcu, tijekom listopada, studenog i prosinca 2018. godine, iskoristila ovlasti radnog mjesta blagajnice te s dva računa dječjih štednji neovlašteno i bez znanja klijenata u više navrata isplatila novac koji je zadržala je za sebe i time sebi pribavila protupravnu imovinsku korist. Ujedno, kako bi prikrila prethodno opisane neovlaštene postupke, izdavala je naloge za isplatu, kao da ih je zadao njihov zakonski zastupnik, krivotvoreći potpise opunomoćenika. Potom je u svojstvu odgovorne osobe u poslovne isprave unijela neistinite podatke.

Na opisani način osumnjičena je oštetila trgovačko društvo iz Zagreba, koje je obeštetilo svoje klijente, za iznos od nekoliko desetka tisuća kuna.

Protiv osumnjičene 33-godišnjakinje podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna kaznenoj prijavi.

(PU međimurska, foto: ilustracija)