Tri teške krađe i pet krađa tijekom proteklog vikenda u Međimurju

 Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe i pet krađa. Materijalna šteta se kod svih pet krađa procjenjuje na više od tisuću kuna.

Izdvajamo tešku krađu i dvije krađe:

 

  • U subotu, 12. veljače 2022. godine u Čakovcu, Ulici Josipa Kozarca nepoznati počinitelj je provalio u ugostiteljski objekt gdje je ispremetao stvari i ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

 

  • U noći s 9. na 10. veljače 2022. godine u području „Siladijev kut“, na ribnjaku nedaleko Kotoribe nepoznati počinitelj je ukrao čamac dužine 3,5 metara.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

  • Policijski službenici Policijske postaje Prelog zaprimili su kaznenu prijavu od 71-godišnjaka kojim prijavljuje da je nepoznati počinitelj u razdoblju od 30. siječnja do 13. veljače 2022. godine, u polju zvanom „Muršćak“ nedaleko Goričana porušio i ukrao nekoliko stabala graba i jasena.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Apeliramo na vlasnike šuma da što češće obilaze svoje posjede, kako bi zajedničkom suradnjom spriječili šumske krađe. Ukoliko i dođe do krađe, molimo građane da odmah po saznanju prijave kazneno djelo te prikupe sva relevantna i korisna saznanja kako bi se moglo doprinijeti otkrivanju počinitelja i eventualno poslužiti kao dokaz u sudskom postupku.

 Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PU međimurska, foto:ilustracija)