Tri prometne nesreće, pet krađa, prisila i prijetnja prema službenoj osobi

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda nije utvrđena.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su dvije krađe u kojima je počinjena materijalna šteta veća od 1.000 kuna, jedna krađa u kojoj je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna te dvije teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

1) U noći s 7. na 8. travnja (sa subote na nedjelju) u Žabniku, Zavrtnoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u spremište odakle je ukrao motornu kosilicu.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) U subotu, 7. travnja, u večernjim satima, u Kuršancu, Vukovarskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću te ukrao mobitel i razni nakit.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

U petak, 6. travnja oko 8 sati, policijski službenici Policijske postaje Prelog postupali su po nalogu za sprovođenje na izdržavanje kazne zatvora Županijskog suda u Varaždinu, za 23-godišnjaka s područja općine Domašinec.

Osoba je uhićena i pozvana da krene do službenog vozila, no oglušila se te je upozorena da će biti uporabljena sredstva prisile, na što je odvratio da će ići samo uz fizički sukob. Nakon toga je prema 23-godišnjaku uporabljena fizička snaga te je počeo pružati aktivan otpor i nogom udario policijskog službenika u koljeno pa je potom savladan. Prilikom privođenja 23-godišnjak je verbalno nasilnim radnjama prijetio drugom policijskom službeniku.

Liječničkim pregledom je utvrđeno da je 23-godišnjak zadobio manju ogrebotinu, dok je policijski službenik pregledan na hitnom bolničkom prijemu Županijske bolnice Čakovec, gdje mu je utvrđena laka tjelesna ozljeda, nakon čega je pušten na kućnu njegu.

Protiv 23-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog kaznenih djela „prisila prema službenoj osobi“ i „prijetnja“ te je po završetku kriminalističkog istraživanja sproveden u zatvor u Zagrebu na izdržavanje kazne zatvora, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)