TRI OSOBE OZLIJEĐENE U PROMETNOJ NESREĆI – KRAĐE I TEŠKE KRAĐE

Jučer, 8. svibnja oko 17 sati i 30 minuta u Kuršancu dogodila se prometna nesreća u kojoj su tri osobe ozlijeđene.

 

Na raskrižju Čakovečke ulice i njenog sporednog odvojka, 20-godišnji vozač Seat Ibize, čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući kolnikom sporedne ulice bez položenog vozačkog ispita, te pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,98 promila, ušao je u raskrižje oduzevši prednost prolaska zbog čega je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio Renault Clija, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je glavnom ulicom upravljao 38-godišnji vozač.

Na mjesto događaja izašla liječnička ekipa hitne medicinske pomoći, te su kod 20-godišnjeg vozača i  maloljetne  putnice  iz  Clija utvrđene  lake ozljede,  dok je 38-godišnji vozač prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec. Liječničkim pregledom utvrđeno je kako je u nesreći lakše ozlijeđen, te je nakon pružene pomoći pušten na kućnu njegu.

Vozač Ibize je uhićen, te će se protiv njega zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnim sudu u Čakovcu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnji mladić s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo teške krađe.

 

Naime, u nedjelje 10. lipnja 2012. u ranim jutarnjim satima u Čakovcu na Trgu republike provalio je u robnu kuću, te je iz dvaju skladišta privatnih poduzeća ukrao bicikle i zvučnike. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko 7 tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnji mladić s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo krađe.  

 

Naime, sredinom travnja na šljunčari nedaleko Ivanovca, s dizelskog agregata i radnog stroja (bagera) demontirao je i potom ukrao tri akumulatora, te time privatno poduzeće iz Čakovca i obrtnika iz Podbresta oštetio za oko 5 tisuća kuna. Dio ukradenih predmeta pronađen je i vraćen vlasniku.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)