TKO TO PLJAČKA PO GRADU ?

Noćas je opljačkan kafić koji se nalazi u sklopu jednog poslovnog objekta u Tekstilnoj ulici. To je samo jedan u nizu opelješenih ugostiteljskih objekata koji su stradali posljednjih mjeseci, a neki su imali i tu povlasticu da su ih lopovi posjetili više puta. Opljačkane su menjačice, benzniska pumpa, izvedeni napadi na službenike s novcem u pol bijela dana, a detaljno je od kosilica i ostalog alata očišćena ulica Matije Gupca !

Ukradeni su televizori, glazbene linije, laptopi, kompjuteri pa čak i kase. Lopovi su dobro organizirani i posao obavljaju profesionalno, tako da im policija teško može ući u trag.

Zato, dragi središćanci, uzdajte se use i u svoje kljuse ! Zaključavajte kuće, pospremajte alate i kosilice kao i druge vrijedne stvari koje možda nemarno ostavljate lopovima na dohvat ruke !

Uskoro počinje sezona godišnjih odmora i mnogi će na more. Potrudite se da o tome kada idete, kamo idete i koliko ostajete detaljno izvijestite svoje prijatelje na facebooku. Neka puknu od zavisti, a vi se nemojte iznenaditi ako pri povratku zateknete praznu kuću ili stan !

Središće je nažalost postao grad pljački. Zaštititi se moramo sami, kao i poduzeti sve preventivne mjere kako bi lopovima bar malo otežali posao. Tko zna, možda ste sljedeći baš vi na redu !