TIJEKOM VIKENDA OSAM PROMETNIH NESREĆA I VIŠE KRAĐA

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega jedna s ozlijeđenom osobama u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđene, te sedam prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • – nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
  • – nepoštivanje prednosti prolaza – dvije prometne nesreće,
  • – ostalo greške – četiri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu tijekom dana vikenda utvrđena je kod dva sudionika prometnih nesreća. Najveća, u količini od 1,82 grama po kilogramu utvrđena je u nedjelju, 13. rujna u Čakovcu, kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila, sudionika prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirana su dva kaznena djela “krađe”
 

Kriminalisitčkim istraživanjem utvrđeno je da je u četvrtak, 10. rujna od 13 do 14 sati u Čakovcu, Ulici Ruđera Boškovića, nepoznati počinitelj iz dvorišta privatnog poduzeća ukrao dvije bačve ispunjene pivom. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U subotu, 12. rujna od 3 do 4 sata u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici,  nepoznati počinitelj iz stalka za bicikle ukrao je zaključani muški bicikl, vlasništvo 43-godišnjakinje s područja Međimurske županije, a kojeg je koristio njezin sin. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U nedjelju, 13. rujna oko 21 sati u Čakovcu, Ulici dr. Vlatka Mačeka, nepoznati počinitelj kroz otvorena vrata terase ušao je u obiteljsku kuću, te je prilikom pretraživanja prostorija zatečen od strane 65-godišnjeg vlasnika. Počinitelja je vlasnik pokušao zadržati, ali je on iskočivši kroz kuhinjski prozor uspio pobjeći.

Prema izjavi vlasnika iz kuće nije ništa ukradeno.

Za počiniteljem policija intenzivno traga, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)