Tijekom vikenda evidentirano 11 krađa i četiri prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je jedanaest krađa od kojih sedam gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i pet teških krađa, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

Provale u obiteljsku kuću, voćnjak i ribičku kuću

1) Između 1. i 3. kolovoza u Nedelišću, Ulici maršala Tita, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari te ukrao novac i razni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

2) U noći s 3. na 4. kolovoza u poljskom predjelu zvanom „Štuk“, u blizini Štrukovca nepoznati počinitelj je u voćnjaku provalio u kontejner gdje je ispremetao stvari i ukrao razna alkoholna pića, plinsku bocu, razni alat za voćnjak i novac. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

3) U nedjelju, 5. kolovoza u ranim jutarnjim satima u Podturnu, nepoznati počinitelj provalio je u ribičku kuću odakle je ukrao motorni trimer, muzičku liniju, plinske boce te razna alkoholna i bezalkoholna pića. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

Između 1. srpnja i 2. kolovoza u Dragoslavcu, nepoznati počinitelj je iz nezaključane garaže ukrao motorne pile i trimer. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Između 27. srpnja do 1. kolovoza u Žabniku, Ribičkoj ulici, nepoznati počinitelj je iz nezaključanog gospodarskog objekta ukrao motornu pilu vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenom osobom i tri s nastalom materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom lakše je ozlijeđen vozač osobnog automobila.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepoštivanje prednosti – dvije prometne nesreće,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika spomenutih prometnih nesreća utvrđena je kod dva vozača.

Najveća, u količini od 3,08 grama po kilogramu izmjerena je kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, u petak, 3. kolovoza oko 16.20 sati u Čakovcu, http://medjimurska.policija.hr

(foto: rt, ilustracija)