TIJEKOM VIKENDA DEVET KRAĐA I TRI PROMETNE NESREĆE

Tijekom proteklog vikenda na području PU međimurske evidentirane su dvije teške krađe i sedam krađa (jedna krađa pričinjene materijalne štete iznad tisuću kuna te šest krađa do tisuću kuna), od kojih izdvajamo:

Krađu:

U nedjelju, 12. ožujka oko 3 sata i 30 minuta u Savskoj Vesi, nepoznati počinitelj u  kafiću koji se nalazi u Ulici Josipa Bajkovca, ukrao je mobitel i time 20-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su mladići rođeni 1995. i 1997. godine s područja općine Donji Vidovec, počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, u subotu, 18. veljače u Donjem Vidovcu, Ulici Vladimira Nazora, razmaknuvši crijep na krovištu provalili su obiteljsku kuće, vlasništvo 82-godišnjakinje, odakle su ukrali kilogram kave te kilogram i pol šunke. Materijalna šteta procjenjuje se na tristotinjak kuna.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dvojica maloljetnika počinila dvije krađe bicikala.

 

Naime, u utorak, 7. ožujka u poslijepodnevnim satima osumnjičenik s područja Koprivničko-križevačke županije, u krugu Županijske bolnice Čakovec, Ulici Ivana Gorana Kovačića iz stalka za bicikle, ukrao je zaključani ženski bicikl te time 36-godišnju vlasnicu oštetio za petstotinjak kuna.

Druga krađa dogodila se u srijedu, 8. ožujka u večernjim satima, kada je osumnjičenik s područja Međimurske županije ispred stambene zgrade u Čakovcu, Ulici Ivana pl. Zajca, ukrao zaključani ženski bicikl i time 64-godišnju vlasnicu oštetio za petstotinjak kuna.

Oba bicikla pronašli su policijski službenici Policijske postaje Čakovec te oduzeli od osumnjičenika, a potom vratili vlasnicama.

 

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se tri prometne nesreće, sve s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • – nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
  • – nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,
  • – ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod 39-godišnjeg vozača, i to u koncentraciji od 2,24 promila. Alkoholizirani vozač prouzrokovao je prometnu nesreću u subotu, 11. ožujka oko 2 sata poslije ponoći u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)