Tijekom proteklog vikenda policija evidentirala 9 krađa i 3 prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je devet krađa od kojih sedam, gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i tri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

1) Policijska uprava međimurska je u subotu, 19. svibnja u večernjim satima zaprimila dojavu o teškoj krađi u Selnici. Naime, između 3. travnja i 13. svibnja u Selnici, Ulici Ante Starčevića, nepoznati počinitelj je provalio u garažu te ukrao trimer, motorne pile, bušilice, pumpu i posudu sa gorivom.

2) U petak, 18. svibnja u večernjim satima u Pušćinama, Čakovečkoj i Novoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u dvije obiteljske kuće te ukrao razni nakit i novac.

Materijalne štete procjenjuju se na nekoliko desetaka tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se ukupno tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.   

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu, u količini od 1,25 grama po kilogramu, utvrđena je kod 21-godišnje vozačice osobnog automobila koja je sudjelovala u prometnoj nesreći s nastalom materijalnim štetom,  u nedjelju, 20. svibnja oko 16,45 sati u Orehovici, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)